Filmer och serier med Jenna Ortega

Jenna Ortega, född 27 september 2002, är en amerikansk skådespelare som har gjort sig välkänd för sin imponerande talang och närvaro inom både film- och TV-industrin. Med en karriär som sträcker sig över flera år har Jenna, vid en relativt ung ålder, redan cementerat sin plats som en mångsidig och skicklig skådespelerska.

Jenny Ortega filmer och serier

Iron Man 3

En av Jennas tidiga framträdanden som fångade uppmärksamheten var i “Iron Man 3” från 2013, där hon porträtterade karakteristiska Harley Keener.

Insidious: Chapter 2

Hennes skådespelarintelligens fortsatte att lysa igenom i skräckfilmen “Insidious: Chapter 2”, där hon spelade rollen som Annie och visade upp sin förmåga att navigera genom olika genrer.

The Babysitter: Killer Queen

En annan noterbar prestation kom i form av Netflix-filmen “The Babysitter: Killer Queen” från 2020, där Jenna återvände som Melanie och bidrog till filmens framgång. Denna film visar på hennes förmåga att navigera mellan spänning och komedi med lätthet.

You

Jenna har även gjort sitt avtryck på TV-skärmen genom att medverka i den populära serien “You” (2018-2019), där hon gestaltade karaktären Ellie Alves och skapade en minnesvärd inverkan i seriens komplexa narrativ.

Scream

Under 2022 tog Jenna klivet in i skräckgenren igen genom att vara en av huvudrollerna i TV-serien “Scream”, där hon porträtterade Tara Carpenter och utforskade ännu en dimension av sitt skådespeleri.

Wednesday

Och självklart så måste vi nämna den fantastiska serien Wednesday där Jenny Ortega spelade Wednesday från The Addams Family.

Leave a Comment