20 actionfilmer & actionserier du inte får missa 2023

Actiongenren inom film och TV är en av de mest populära och underhållande genrerna. Den kännetecknas av snabba biljakter, våldsamma slagsmål och storslagna explosioner. Actiongenren är spännande och adrenalinpumpande, och är känd för att hålla publiken på kanten av sina säten. Här är en lista med 20 actionfilmer och serier som du inte får missa 2023.

Actionfilmer

The Avengers

Filmen som startade allt. Här möter vi superhjälteteamet The Avengers, som i denna film består av Iron Man, Captain America, Thor, Hulk och Black Widow. dE slåss tillsammans för att rädda världen från den ondskefulla Loki och hans utomjordiska armé.

Du kan streama The Avengers på Disney+ – Streaminglänk

Die Hard

En klassisk actionfilm där New York-polisen John McClane (spelad av Bruce Willis) försöker stoppa en grupp terrorister som har tagit gisslan i en skyskrapa.

Du kan streama Die Hard på Disney+ – Streaminglänk

Mission Impossible – Fallout

Ethan Hunt (spelad av Tom Cruise) och hans team måste förhindra en global katastrof när ett av deras uppdrag går fel och tvingar dem att ta itu med både gamla och nya fiender.

Du kan streama Mission: Impossible – Fallout på t.ex. Netflix – Streaminglänk

John Wick: Kapitel 3 – Parabellum

I den tredje delen av actionfilmsserien är den professionella lönnmördaren John Wick (spelad av Keanu Reeves) på flykt från hela maffian i New York och måste kämpa för att överleva.

Kapitel 3: Du kan streama John Wick: Kapitel 3 på Viaplay – Streaminglänk

The Dark Knight

En episk superhjältefilm där Batman (spelad av Christian Bale) tar upp kampen mot sin ärkefiende Joker (spelad av Heath Ledger) i en kamp om Gotham Citys själ.

Du kan streama The Dark Knight på HBO Max – Streaminglänk

Actionserier

Daredevil

En Netflix-serie som följer advokaten Matt Murdock (spelad av Charlie Cox) som på natten blir Daredevil, en blind superhjälte som kämpar mot brottsligheten i Hell’s Kitchen.

Du kan streama Daredevil på Disney+ – Streaminglänk

24

En actionfylld TV-serie som följer anti-terroristen Jack Bauer (spelad av Kiefer Sutherland) under 24 hektiska timmar när han försöker förhindra en rad terrordåd mot USA.

Du kan streama 24 på Disney+ – Streaminglänk

The Mandalorian

En Disney+ serie som utspelar sig i Star Wars-universumet, där en ensam mandalorian (spelad av Pedro Pascal) tar hand om ett litet barn som visar sig vara väldigt betydelsefull.

Du kan strömma The Mandalorian på Disney+ – Streaminglänk

The Boys

En Amazon Prime-serie som utforskar vad som skulle hända om superhjältar var mer intresserade av berömmelse och pengar än att rädda världen, och en grupp vanliga människor som bestämmer sig för att bekämpa dem.

Du kan strömma The Boys på Amazon Prime Video – Streaminglänk

Vikings

En historisk dramaserie som följer den legendariska vikingakrigaren Ragnar Lothbrok (spelad av Travis Fimmel) och hans familj och allierade när de erövrar och utforskar nya länder och kulturer.

Du kan strömma Vikings på Netflix eller Viaplay – Streaminglänk , Streaminglänk #2

Mer om Actiongenren

Photo by Felix Mooneeram on Unsplash

Actiongenren kan vara väldigt varierande och inkluderar allt från science fiction- och superhjältefilmer till kriminaldraman och krigsfilmer. Oavsett vad för slags actionfilm eller serie du gillar, är en sak säker: det kommer att finnas massor av spänning, adrenalinkickar och underhållning.

Många av de mest ikoniska film- och TV-karaktärerna kommer från actiongenren, inklusive James Bond, Jason Bourne och John McClane från Die Hard-filmserien. Actiongenren har också introducerat oss till många nya stjärnor, som Keanu Reeves som Neo i The Matrix och Charlize Theron som Furiosa i Mad Max: Fury Road.

Så om du gillar fartfyllda biljakter, storslagna explosioner och spännande strider, så är actiongenren definitivt för dig. Det finns ingen brist på spännande actionfilmer och serier att välja mellan. Det är en genre som alltid kommer att leverera så det var inte så konstigt för oss här på Arcostream att skriva om de bästa actionfilmerna och actionserierna.